Trikovi koji ce Vam olaksati selidbu

Pišite!

Stavite na papir sve što želite da prenesete u novi stambeni prostor. Vrlo je važno da imate uvid u inventar koji selite, kako biste napravili detaljan plan selidbe koji će vam znatno uštedeti vreme i smanjiti napetost. Popisivanje je od posebne važnosti ukoliko je u pitanju međunarodna selidba, jer je zbog carinskih propisa pametnije preseliti što manje stvari.

Oslobodite se nepotrebnih stvari

Ne morate baš sve iz starog stana preseliti u novi. Mnogi od nas godinama gomilaju nepotrebne stvari, koje su van upotrebne vrednosti ili dugo stoje nekorišćene. Organizujte rasprodaju starih stvari, postavite oglas ili ih poklonite. Ukoliko se odlučite da ih prodate, suma koju budete na taj način zaradili pomoćiće vam oko troškova selidbe.

Uštedite na pakovanju

Nije potrebno da sve bude razmešteno po kutijama. Neke stvari možete staviti u prazne delove nameštaja (ormane, fioke) i na taj način ćete ekonomično preneti stvari bez slaganja u kutije. Za osetljive i lomljive stvari mogu vam poslužiti peškiri i ćebad, koji će biti njihova zaštita tokom transporta. Određene kompanije pružaju usluge pakovanja pokućstva, što je idealan izbor ukoliko želite da značajno uštedite na vremenu.

Ne bacajte hranu

Ostaci hrane iz frižidera ne moraju nužno da završe u smeću. Pre selidbe napravite jelovnik kojim ćete iskoristiti preostale namirnice. Tako ćete uštedeti vreme i novac, a nećete ostati gladni.

Kada je idealno vreme za selidbu?

Poželjno je da izbegnete selidbe tokom vikenda, kao i početkom i krajem meseca. Pravilo je da se selidbe najčešće vrše tih dana. Za vreme radnih dana konkurencija je manja, pa će samim tim cena transporta i same selidbe biti povoljnija. Većina agencija nudi najniže cene u periodu od oktobra do aprila.