Materijali za pakovanje pokućstva pre selidbe

Zavisno od količine stvari i gabarita nameštaja, potrebni su vam različiti materijali za pakovanje.

Ukoliko ne angažujete profesionalce da pakovanje obave umesto Vas, važno je da znate šta vam je neophodno da biste zaštitili stvari kako bi bezbedno stigle u novi prostor.
Kako bi vaše pokućstvo bilo bezbedno tokom transporta, potrebno je da nabavite sledeće:

– U papir za pakovanje možete umotati stvari koje želite da zaštitite od prašine.

 

 

 

 

– Kutije za garderobu sa duplim zidom – pogodne su za smeštanje garderobe sa vešalicama. U nju staju 32 vešalice sa okačenom garderobom, niže su i upola manje od standardnog garderobera.

 

 

 

 

– Kutija duplih zidova, srednje veličine, pogodna je za teže stvari – manje električne uređaje, knjige, diskove.

– Velika kutija duplih zidova savršena je za pakovanje većih kućnih aparata, tekstila, odeće i cipela.

– Specijalna kutija sa poklopcem za pakovanje dokumenata. Ovaj mini arhiv će osigurati vaša dokumenta i važne podatke, a pogodan je i za pakovanje ukrasa.

– Kutija za prenos manjih kućnih ljubimaca, sačuvaće smirenost životinja tokom selidbe. U njoj možete preneti zečeve, mačke i manje rase pasa. Za veće kućne ljubimce moraćete da nabavite prenosnik koji je prilagođen krupnijim životinjama.

– Plitka kutija sa duplim zidovima pogodna je za generalno pakovanje, a izuzetno je praktična za skladištenje knjiga i kompakt diskova.

– Prijanjajuća folija ili plastični omot je odličan za pakovanje stvari nepravilnog oblika, a ujedno štiti od prašine.

– Vazdušasta folija je najbolji izbor za zaštitu lomljivih stvari. Napravljena je od izdržljivog materijala, a mehurići ispunjeni vazduhom doprinose njenoj fleksibilnosti. Idealna je za zaštitu nameštaja, a isečena može poslužiti za popunjavanje šupljina u kutijama.

– Poliuretanska pena sprečiće ogrebotine i oštećenja na osetljivim stvarima. Idealna je za zaštitu poliranih površina i pakovanje posuđa.

– Penaste granule služe za ispunjavanje šupljina u kutijama, u kojima se nalaze antikviteti, dragocenosti i ukrasne figure.