Za selidbu su potrebne kutije, kese i zaštitna folija

Ogledalo umotano u ćebe, lampa upakovana u peškir, a čaše u kesu sa čarapama? To nije dobar plan za selidbu.

Dobro organizovana selidba podrazumeva pažljivu pripremu stvari za transport odnosno-pakovanje i obeležavanje.

Zato pripremite: kese, foliju, kartonske kutije, sunđer, stiropor, pak papir, nalepnice, flomaster, lepljivu traku i makaze.

Za selidbu su potrebne  kutije, kese i zaštitna folija

Kese – Najlon džakovi:

Praktične su i pogodne za pakovanje lakih stvari, garderobe, papira, plišanih igračaka, obuće.Ujedno štite od vlage a nisu kabaste za nošenje. Bez obzira na zapreminu kese koju koritite -pazite da je ne opteretite.

Vakuum kese:

Imaju višekratnu upotrebu. U njih možete složite sezonsku garderobu. Neće zauzeti mnogo mesta, garderoba se neće izgužvati a biće zaštićena od vlage i prljavštine.

Folija:

Puc-puc folija služi da zaštiti lomljive i osetljive predmete, lakirano drvo, porcelan,staklo. U nju možete umotati ogledalo, umetničku sliku, posuđe. Bilo da je streč ili sa vazdušnim jastučićima folija štiti od ogrebotina i lomljenja stvari prilikom transporta.

Kutije:

Lomljive stvari treba pakovati u kutije od debljeg- petoslojnog kartona, nosivosti 30-40 kg.Preporučene dimenzije su 630x320x350mm i 600x400x400mm. Za pakovanje čaša treba koristiti kutije sa pregradama.

Kutije za selidbu obavezno ojačajte selotejp trakom širine 5 cm, ne samo na spoju kutije već i popreko. Kombinujte teže i lakše stvari koje slažete u kutiju i potrudite se da kutije koje koristite za selidbu imaju rukohvat. Lakše se transportuju.