Tri načina da uštedite novac prilikom selidbe

selidbe Beocontrol1U času ekonomske krize koja je duboko poljuljala svet, na najrazličitije načine pokušavamo da uštedimo koji dinar. Metode su različite, a jedna od njih je i selidba u jeftiniju kuću ili stan i mudar i oprezan najam usluga selidbene agencije.

Do sada smo se uglavnom bavili kako pametno organizovati selidbu, kako spakovati stvari, a danas vam donosimo tri korisna saveta kako da uštedite novac prilikom selidbe.

1. UŠTEDITE NA SELIDBENOJ AGENCIJI

Najneophodniji, ali ujedno i najskuplji deo selidbe je angažovanje prave agencije koja će vam biti na raspolaganju tokom selidbe. Posotoji veliki broj dobrih agencija koji će na zadovoljavajući način obaviti  poslove u vezi selidbe,  po pristupačnijim cenama. Dobre agencije nemaju problem da pošalju predstavnike na vašu afresu da bi vam ponudili adekvatnu ponudu, dok je svaka obavezna da vam da proverene informacije pre nego ih unajmite. Iskoristite ove informacije da uporedite agencije koje ste odabrali u uži izbor, ali se i dodatno obavestite o njihovoj reputaciji među klijentima. Dobar način je da  istražite na interenetu forume i sajtove na kojima su klijenti ostavljali svoje komentare. Lista referenci je takođe koristan detalj, mada nije uvek i dovoljan.

2. UŠTEDITE NA PAKOVANJU

selidbe beocontrolJedan među prvim zadacima koje treba obaviti jeste pakovanje stvari u kutija i njihova priprema za dan selidbe.  Ovo je svakako i najskuplji deo selidbe, pa je dobro isplanirati troškove kako bi dovoljno para preostalo i za to kada vreme dođe za pakovanje. Kako bi uštedeli i na tome preporučuje se da koristite već upotrebljavane kutije, u kojima ćete osetljive i lomljive stvari obmotati peškirima ili papirima, umesto da u ove svrhe kupujete papir za pakovanje. Sve dodatne stavke koje treba kupiti kupujte u većim pakovanjima, jer su ona bar za 30% jeftinija.

3. POTROŠITE VIŠE NA POČETKU ZARADITE VIŠE NA KRAJU

Trošenje novca svakako će se odraziti na trenutni iznos novca koji imate u novčaniku, ali pametne investicije mogu uštedeti vaš novac na duži rok.  Osiguranje i specijalne usluge su stvari koje treba doplatiti, jer u slučaju nezgode ovo će vam se vratiti višestruko, jer polisa koju uplaćujete će pokriti sve što je prilikom transporta i selidbe oštećeno. Specijalni servisi se odnose na na dodatne usluge kao što su selidba specijanih tereta, čuvanje vaših ljubimaca, koja će takođe kompenzovati nepredviđene izdatke u slučaju da ovu uslugu niste obezbedili.