Šta sve možete zahtevati od selidbene agencije?

Postoje mnoge agencije koje za sebe tvrde da će vam pomoći oko selidbe, ali šta zaista one nude?

U prošlosti je posao selidbenih firmi podrazumevao samo transport stvari, njihovo pakovanje i obezbeđivanje radne snage koja će vaše stvari preneti od starog do novog doma, dok savremene selidbene agenicije svakim danom šire svoj spektar usluga upravo zahvaljujući potrebama svojih krajnjih korisnika.

SELIDBENE AGENCIJELokalne selidbe stambenog i poslovnog pored pomenutog podrazumevaju i osiguranje zahtevnijih predmeta, praćenje vrednih stvari i retkih umetnina, te posao selidbene agencije podrazumeva i veliki broj administrativnih poslova, adekvatno staranje o teretu u zavisnosti od vrste robe koja se seli, ali i čišćenje najčešče iseljenog prostora, kako bi se ostavio u uslovima u kojima je zatečen, a neretko i u boljim.

Kada je reč o međunarodnim selidbama, one su daleko zahtevnije i od selidbenih agencija se zahteva da su pravi birokratski profesionalci, ako imamo u vidu komplikovanu regulative i još komplikovaniju carinsku dokumentaciju. Tako agencije u većino slučajeva, preuzimaju na sebe odgovornost  pribavljanja dokumentacije za potrebe carinjenja robe koja se uvozi u drugu zemlju, plaćanje poreza, čišćenja, ali i orijentacija i asistencije čak i nakon što su uspešno izvršili selidbu. Nije redak broj selidbenih agencija koje će na seve preuzeti odgovornost da  vas upoznaju sa vašom novom okolinom, najpoznatijim šoping centrima, sportskim klubovima, školama i vrtićima. Ukoliko to zahtevate oni će vam pomoći da otvorite račun u banci, da uredite svoje osiguranje ili upišete dete u školu, sve uz adekvatnu novčanu nadoknadu.

One selidbene agencije koje idu u korak sa vremenom, kakava je i Beocontrol,  uvode veliki broj novih usluga, od preuzimanja suvišnih stvari koje su vama suvišne, do njihovog skladištenja na određeno ili neodređeno vreme, pa čak i prodaje koja će i vama i agenciji dodati veliku finansijsku dobit od prodaje. One su potpuno podređene potrebama korisnika, što je ujedno i ključ uspeha i dobrog poslovanja.