Selidbe poslovnih prostora – šta treba znati?

Selidbe poslovnih prostora spadaju u najkomplikovaniji vid selidbi zato se gotovo nikada ne savetuje da selidbu vašeg poslovnog prostora vršite sami. Zato pažljivo odaberite firmu kojoj ćete poveriti ovaj ozbiljan posao, raspitajte se kod firmi koje su koristile slične usluge i dobro promislite. Ipak nakon što odlučite ko će preuzeti ovaj komplikovan posao, postoji par stvari koje i sami treba da obavite i znate.

POČNITE NA VREME SA PRIPREMOM SELIDBE POSLOVNOG PROSTORA

selidbe poslovnih prostora beocontrol

U zavisnosti od poslovnog prostora i posla kojim se bavite, pripreme za selidbu počinje od  tri meseca pa do godinu dana. Da bi vladali situacijom savetuje se da napravite detaljan plan selidbe koji će obuhvatiti pripremnu fazu, izvršnu fazu i završnu koja uključuje sređivanje novog prostora i eliminisanje stvari koje vam nisu više potrebne. On sadrži ključne datume i liste sa aktivnostima kako vam ništa ne bi promaklo. Na Internetu postojei brojni programi specijalizovani u ove svrhe, te nije zgoreg poslužiti se i njima.

NAPRAVITE DETALJAN PLAN BUDŽETA

Pored toga što je zahtevan posao, selidbe poslovnih prostora nisu ni malo jeftine usluge. Detaljno planiranje budžeta pomoći će vam da isplanirate sve troškove i da na taj način izbegnete dodatne izdatke. U ovome vam svakako može pomoći i besplatna procena selidbe koju prilikom svake ponude izrađuju firme specijalizovane za ovu vrstu delatnosti.

BUDITE PRIPREMLJENI NA NEPREDVIDLJIVE  MOMENTE

Kao i svaki drugi posao i selidba poslovnog prostora donosi mnoštvo iznenađenja, i kao što je to slučaj sa iznenađenjima, ona su uvek neočekivana. Detaljnim planom možete smanjiti rizik od istih, ali se za svaki slučaj naoružajte strpljenjem i spremite da reagujete vanredno ako se za to iskaže potreba.

NIKAKO SE NE SELITE BEZ POMOĆI PROFESIONALACA

Da bi se smanjili troškovi oko selidbe poslovnog prostora, vlasnici i direktori su skloni da sami organizuju svoje zaposlene u manje timove kako bi obavili veći deo posla oko selidbe, a samo preko neophodno prepustili agentima i profesionalcima koji se ovim bave. Angažovanje selidbene agencije može da bude skupo, naročito ako je reč o selidbi poslovnog prostora, ali vrlo često firmu košta mnogo više popravljanje grešaka ukoliko stvari krenu naopako.

Zato kontaktirajte više agencija za selidbu, neka vam pošalju svoje ponude, obratite se najpovoljnijima i pokušajte da se dogovorite oko cene. Budite pametni i prepustite stvari dokazanim profesionalcima, jer sigurno će vas manje boleti glava.