Saveti za prevoz frižidera tokom selidbe

Frižider i zamrzivač su uređaji o kojima treba posebno voditi računa prilikom selidbe stvari u vaš novi dom. Oni spadaju u najosetljivije kućne uređaje zato je neophodno upoznati se sa načinom kako rukovati sa istika tokom transporta. Zbog svoje kompleksnosti i osetljive unutrašnjosti, ove vrste uređaja prilikom transporta zahtevaju obaveznu pomoć prijatelja, ali i pažljivu vožnju i detaljnu pripremu pred sam transport, pa čak i nakon njega.

Prevoz frižidera beocontrol

Pre same selidbe frižidera neophodno je isprazniti frižider, isključiti ga iz struje i odlediti najmanje 6 sati pre transporta.  Sve police, pregrade i druge dodatke izvadite napolje i pakujte posebno. Preporučljivo je da i vrata frižidera uvežete užetom i fiksirate ih.

Najbolji i najbezbedniji način prevoza frižidera je u uspravnom stanju. Ukoliko treba da se nosi uz i niz stepenice podignite ga uz pomoć bar još dvojice ljudi. Prevoz frižidera u horizontalnom stanju, na strani, nije preporučljiv, jer se iz kompresora može izliti ulje u rashladnu komoru. Prevoz frižidera položen na zadnji deo je najnebezbedniji, ali ako nemožete da izbegnete ovakav način transporta onda ispod gornjeg dela podmestite kutiju, tako da sa donjim delom pravi ugao. Bez obzira u kom položaju vozite frižider neophodno jeizbegavati bespotrebno drmanje i  podrhtavanje koje nastaje tokom nepažljive i brze vožnje.

Nakon što ste frižider prevezli na novu lokaciju, i smestili ga na mesto gde će stajati ubuduće ostavite ga da stoji isključen par sati. Toliko je neophodno da se ulje vrati u kompresor. Nakon što ga uključite frižideru je potrebno najmanje 72 sata da se vrati na njegovu optimalnu rashladnu temperaturu i normalno hladi. Ukoliko vam se i posle ovog vremena učini da frižider ima problema sa hlađenjem obavezno pozovite majstora.

Da bi izbegli njegovu asistenciju pažljivo pročitajte još jednom uputstvo koje smo vam doneli, jer pažljivo rukovanje frižiderom tokom transporta može sačuvati vaš frižider da bi vas služio i narednih godina.