4 skrivena razloga za selidbu I Beocontrol

Prosečna porodica se seli od dva do tri puta tokom života, a sa prvom selidbom se susrećemo već tokom detinjstva. Drugo iskustvo promene prebivališta najčešće doživljavamo tokom studiranja, dok se treći put selimo sa našom novom porodicom.

Ipak neki ljudi se sele čak od 10 do 20 puta pre nego što se konačno smire, a evo i koji su najčešći razlozi za selidbu.

1. Finansije   razlozi za selidbe

Veličinu stambenog prostora lokaciju na kojoj živimo u velikoj meri određuju i naše finansije. Ukoliko ne možemo da priuštimo veći stan logično ćemo potražiti adekvatan stan koji je jeftiniji. Sa druge strane, ukoliko godišnje zarađujemo veću svotu novca, možemo sebi priuštiti i veću i raskošniju kuću dovoljno komotnu za celu porodicu.

2. Neslaganje sa vlasnikom

Iako bi vlasnici nekretnine koju iznajmljujute trebalo da je se povuku onog trenutka kada vam daju ključ u ruke, i povere vama da se o novom domu stvarate na način na koji to vama odgovara, ne retko vlasnici često zloupotrebljavaju svoje zvanje i nastavljaju da postavljaju određene zahteve čak i nakon što se potpies ugovor o zakupu koji detaljno određuje pravila ponašanja i isključuje svaku naknadnu intrevenciju vlasnika. Ovo je ipak jedan od najčešćih razloga zašto nezadovoljni stanodavci menjaju stan, iako taj razlog ipak skrivaju.

3. Želja za nečim drugačijim

Želja za drugačijim životom, za promenom sredine ili samostalnošću vrlo često je navođen razlog za selidbu. Vrlo često pva želja je toliko jaka da najčešće mladi tvrdoglavo donose nepromišljene odluke koje ne mogu finansijski da isprate. Ovom prilikom mladi često navode druge razloge, svojoj okolini ne žele da priznaju pravu istinu pa pravi razlog za selidbu ostaje skriven.

4. Stid i sramota

Ovo je najskrivaniji razlog za selidbu, ali i veoma čest. Niko ne želi da živi u domu koji se stidi da predstavi svojim gostima, a to je vrlo često slučaj sa stanovima kojima treba renoviranje, za koje ne možemo da izdvojimo dodatni novac.