Kako uštedeti vreme pri raspakivanju stvari?

Jedan od bitnih razloga zašto treba biti obazriv prilikom pakovanja stvari, jeste i ušteda vremena prilikom raspakivanja istih, ali i lakše snalaženje kada je reč o potrazi za određenim stvarima koje su se sakrile u gomili kutija.  Tako dobra organizacija tokom pakovanja može učiniti i vaše raspakivanje lakšim i bezbrižnim.

Ukoliko ste još uvek ostali dosledni odluvi da ovaj zahtevan posao obavite sami donosimo vam par korisnih saveta kako da pakovanje i raspakivanje obavite uspešno.

pakovanje stvari

Nabavite kutije različitih veličina i oblika. Korišćenje kutije možete upotrebiti za selidbu, ipak vodite računa da u njih ne stavljate lako lomljive i osteljive stvari, jer su izgubili svoju čvrstinu i mogu se lako pocapati. Zato savetujemo da se za ogledala, čase, vredne antikvite ili elektroniku ipak kupe nove kutije.

Najbolji način da se organizujete dobro jeste da krenete sa pakovanjem jedne sobe zadrugom. Tako ćete izbeći jurnjavu iz sobe u sobu, sa jednog sprata na drugi i usvakom trenutku ćete imati pregled nad time kako zaista napredujete sa poslom.

Ne zabooravite da od početka sortirate vaše kutije prema vrsti i karakteristikama stvari koje su u njima, da ih ne prepunjavate, obavezno dobro oblepite i  na kraju adekvatno označite.  Označavanje kutija je jedan od najbitnijih koraka tokom pakovanja, a pored krupne naznake markerom šta stoji u kutiji nije na odmet napisati i kratak opis zapakovanih predmeta.

Preporučuje se da prilikom označavanja koristite različite boje, tako da stvari iz jedne sobe budu označene jednom bojom. Još korisnije je vođenje liste inventara koja će vam pomoći da se lakše snađete i nađete šta vam zatreba iz gomile kutija koje su pristigle u vaš dom.

Kada započnete sa raspakivanjem stvari, takođe to radite sobu po sobu, kutiju po kutiju,  koje ste prethodno razvrstali po bojama i oznakama.  Sređivanje novog doma proći će neuporedivo brže, a pored toga što će vama uštedeti vreme, vas će poštedeti bespotrebnog stresa.