Ne plašite se dana selidbe – pripremite se!

Najveći i najozbiljniji deo selidbe jeste sama priprema, tokom koje treba razvrstati stvari, spakovati ih, dodatno zaštiti. Da dan selidbe ne bi bio jedan od najstresnijih dana u vašem životu, donosimo vam par korisnih saveta kako da se fizički i psihički pripremite za selidbu.

selidbe beocontrol
  1. Ako sami pakujete svoje stvari postarajte se da ste ranije  pribavili dovoljno odgovarajućeg materijala i ambalaže u koje ćete spakovati osetljive i lomljive stvari, al ii one malo većih dimenzije. Svaki teret iziskuje posebnu vrstu pakovanja, pa vam ipak savetujemo da posao prepustite profesionalcima. Nekada vas neiskustvo i neznanje može koštati mnogo više nego kasnije uništena stvar. Beocontrol je za sada firma koja nudi izuzetno povoljne uslove pripreme selidbi, tako da ove troškove nećete osetiti, a u vaše stvari će biti u sigurnim rukam.
  2. Obavestite se o pravilima i uslovima koje nudi firma koju ste angažovali za svoju selidbu. Ovo je jako bitno, naročito ako vaše stvari pakujete lično, jer u ovom slučaju moguće je da neće biti osigurane od svih vidova oštećenja. Ove uslove diktira i određuje firma, i oni su uglavnom drugačiji, u zavisnosti od poslovne politike preduzeća.
  3. Ne trudite se da spakujete sve svoje stvari u jednu kutiju – ovo je odličan savet, jer je to jedan od najučestalijih problema, koji takođe zadaju dosta problema ljudima koji prenose i sele tako prepakovane stvari. U kutiju pakujte tačno onoliko stvari koje u nju mogu da uđu, ili manje, nikao više, jer rizikujete da stvari oštetite, obzirom da pretrpane kutije nije lako nositi, da vrlo često pucaju na više mesta, ili prevrću tokom prevoza.
  4. Ako i dalje insistirate da sami pakujete svoje stvari potrudite se da ih uredno označite oznakom sadržaja, ali i sobe iz koga su stvari iznešene. Ovo će biti od pomoći ljudima koji vrše selidbu da kasnije iznesu stvari tamo gde ste planirali i da ih smeste u odgovarajuće prostorije.
  5. Vodite evidenciju svih stvari koje su iznešene kao i broju kutija koje ste spakovali.
  6. Pre nego kamion krene okrenite još jedan krug po stanu, proverite sav nameštaj i kutije, još jednom.
  7. Vaša obaveza je da obezbedite i parking za kamion ispred kuće, tako da može lako da pristupi ulaznim vratima, da bi radnici nesmetano i brzo mogli da spakuju vaše stvari u vozilo. Parking je takođe još jedna od stvari koja se zaboravlja, a koja vrlo često zahteva dosta vremena da se reši na licu mesta.

Možda se čini kao dosta stvari o kojima voditi računa, ali pobrojane stvari obuhvataju osnovne aktivnosti prilikom svake selidbe. Na kraju, malo obazrivosti neće škoditi, ako imamo u vidu da će vam ovi saveti smanjiti glavobolju kada je reč o pomenutim komplikacijama ukoliko ih se ne bi pridržavali.

Lakše rešenje je svakako sav posao prepustiti profesionalcima koji ti već godinama rade. Ipak na vama je da odlučite!