Selidba u drugu državu – tri neizostavna koraka

međunarodne selidbe beocontrol

Medjunarodne selidbe

Selidba u drugi stan je već samo po sebi stresno iskustvo, a međunarodne selidbe u državu sa sasvim drugačijom regulativom donosi bar dvaput vise briga.

Među največim izazovima je svakako je snalaže snalaženje u nepoznatoj okolini i novoj sredini.

Da bi se stepen stresa smanjio neophodno je da se dobro pripremite i informišete o državi u koju idete. Tek onda ste spremni za selidbu, ali neophodno je obaviti još par neizostavnih koraka.nje u nepoznatoj okolini i novoj sredini.

Spakujte se pametno

Nakon dugog puta do novog mesra stanovanja poslednje što želite je da tražite po kutijama neke od  stvari koje će vam zatrebati nakon što zakoračite u svoj novi dom, kao što je pribor za ličnu higijenu ili punjači za mobilne telefone. Zato obavezno obeležite svaku od kutija, i poštujte pravilo da u kuhinjsku kutiju ide samo material iz kuhinje. Pametno pakovanje podrazumeva i to da lična dokumenta svih članova odložite u lične kutije za koje ćete svakog trenutka znati gde se nalazi. Ovo će vas spasti bespotrebnog gubljenja vremena, ali i frustracija.

Napravite listu bitnih kontaktnih informacija

Lista bitnih kontaktnih informacija umnogome će vam olakšati prvih nekoliko dana u novom stanu i novoj sredini, dok ne raspakujete svoje stvari i ne sredite dvoj novi život. Šta bi liste kontaknih informacija trebalo da sadrže? Sve kontakte počev od lokalnih najbližih vrtića za decu, banaka, pošti, doma zdravlja i druge institucije i servisne kuće koje bi mogle da vam zatrebaju u prvih nekoliko dana.

Potražite najbolju moguću agenciju za selidbu

U vašem slučaju najbolja agencija za selidbu je ona koja ima največi broj reference i dosta iskustva u organizovanju međunarodnih selidbi. Pregledajte sajtove agencija koje su vam preporučili vaši prijatelji, izaberite nekoliko i zakažite sastanak sa njima ne bi li ste se i sami uverili koliko iskustva imaju i kakve vam ponude spremaju.

Dobra agencija koja će preuzeti veliki deo odgovornosti za vašu selidbu vredi para, ali za novac koji nudite potrudite se da dobijete najviše. Konačno ukoliko odaberete dobru agenciju manje će vas boleti glava oko selidbe, jer će se profesionalci baviti time umesto vas. Zato pametno i oprezno prilikom ovog izbora.