Kako rukovati električnim uređajima tokom selidbe?

Jedan od najvećih izazova tokom svake selidbe jeste premeštanje skupe tehnike i elektronskih uređaja, koja u svakom trenutku transporta mora biti veoma dobro zaštićena i osigurana. Kao jedne od vrednijih stvari, elektronske uređaje treba dodatno osigurati, i posebno se obavestiti o zahtevanim uslovima transporta istih.

selidbe elektricnih uredjaja

Zato među prvima treba potražiti uputstva za pakovanje i selidbu u okviru priručnika koji dolazi uz uređaj. Ukoliko ovakvih saveta ima u instrukcijama o upotrebi  treba ga se doslovce držati, a ukoliko vam to prostor dozvoljava upravo zbog ovih situacija čuvajte i originalne kutije i dodatke za pakovanje u kojima ste doobili opremu prilikom kupovine. Ukoliko ih nemate, onda se spremite da odvojite dodatan novac za kupovinu kutija ili iznajmljivanje istih od selidbene agencije. Ipak, raspitajte se koliko iznosi cena jednog i drugog, jer je vrlo često jeftinije kupiti i novo od iznajmljivanje već korišćene opreme.

Da bi zaštitili vaše elektronske uređaje preporučuje se da ih obložite sa tanjom ćebadi, zalepiti kutije i zatvoriti kako bi ih zaštitili od prašine.

Ne zaboravite da sačuvate softver koji ide uz tehiku, jer većina modernijih uređaja zahteva programe za njihov pravilan rad, a pomeranja uređaja često mogu biti razlog zašto ne rade ispravno. Takođe, pre nego spakujete sve delove uređaja u kutije, proverite da li imate i listu sa svim serijskim brojevima i instalacionim cd-ovima. Kada dođete na novu adresu i počnete sa otvaranjem kutija, biće prekasno za stvari koje ste u žurbi ili u nesmotrenosti zaboravili, pa vas ova nesmotrenost može koštati za iznos novog softvera obzirom da bez svog univerzalnog broja ne vredi puno.

Zato je svakako najbezbednija opcija da se ipak obratite profesionalcima ukoliko među stvarima u stanu posedujete i skupu tehniku za ozvučenje, računare, štampače i veliki televizor sa ravnim ekranom, ili set za karaoke koje ste dobili za jedan od rođendana od roditelja. Oni će svakako znati na koji način da se ophode sa ovim uređajima, što će vas poštedeti bespotrebnog nerviranja.