Kako pristupiti čišćenju prilikom selidbe?

Čišćenje je sastavni deo selidbe, a ako mu se ne pristupi na pravi način ono zna da oduzme puno vremena. I čišćenje kao i sve drugo treba dobro isplanirati i pribaviti sva neophodna sredstva i pribor. Za početak obezbedite nekoliko rolni ubrusai i univerzalni čistač. A onda odredite koje prostorije treba očistiti među prvima, a koje ostaviti za kraj.

čišćenje selidbeBilo da se useljavate ili iseljavate kuhinjski pod je pripritet broj jedan, jer ništa vas neće više obradovati od finog , čistog kuhinjskog poda. Ukoliko je pod veoma prljav zgrabite svoja sredstva za čišćenja, zagrnite rukave i pripremite kolena. Zagrebite prljavštinu i dobro isperite podove. Nakon što ste završili sa podom, pređite na kupatilo.

Kupatilo je veliki izazov ako ima tvrde prljavštine. Ponovo se latite proverenih sredstava za čišćenje i  prionite na ribanje. Posebnu pažnju posvetite ogledalima, jer je i najmanji propust tokom čišćenja vidljiv. Očistite tuševe, toalet i podove dok god cela prostorija ne miriše na sredstvo koje ste koristili.  Kamenac je takođe jedan od najvećih problema u kupatilu pa se potrudite da nabavite najučinkovitije sredstvo protiv kamenca.

Nakon kupatila na redu su vrata i plafoni. Njih nikako ne smete propustiti i dobro osmotriti, jer vrlo često na njima ostaju dosadni otisci prstiju koji zahtevaju pažljivo poliranje. Koliko čista ogledala mogu popraviti utisak, isto toliko ih prljava mogu pokvariti.

Za sam kraj ostaju prozori. Kao i kod ogledala na prozorima je prljavština lako vidljiva. Većina ljudi nerado obavlja ovaj posao, jer otisci od krpe i sredstava za čišćenje najuporniji su upravo na staklu. Zato staklo čistite po danu, na dnevnoj svetlosti, vlažnom krpom, novimom ili ubrusima. Obratite pažnju na uglove na plafonima gde se najčešće sakuplja paučina.

Čist i uredan stan je sredina u kojoj ćete kvalitetnije provoditi vaše vreme. Da su toga svesni skoro svi svedoči i činjenica da se uredni i sređeni stanovi prodaju po većim cenama nego oni drugi.