Dobro zapakovane stvari garantuju uspešnu selidbu

Predstoji vam selidba? Ne znate kako da se spakujete?

Počnite od pravljenja spiska stvari koje selite. Proverite nosivost i dimenzije lifta, prohodnost hodnika, dostupnost parkinga, odaberite dan za selidbu.

Nakon toga nabavite kartonske kutije za selidbu. Vodite računa da su dovoljno čvrste i velike, obezbedite papir, foliju i novine da zaštitite stvari. Spremite lepljivu traku, osmislite kako ćete da obeležite kutije i napravite raspored šta se prvo unosi u nove prostorije, a šta poslednje.

Verovatno da će te prvo preseliti nameštaj. Pažljivo ga demontirate jer će vam tako biti lakše da ga transportujete. Zatim ga upakujte i zaštititi pre transporta. Ne zaboravite da zapakujete i šrafove.

Dobro zapakovane stvari garantuju uspešnu selidbu

Osetljive i lomljive stvari umotajte u novine i spakujte u segmentirane kutije sa posebnim sistemom zatvaranja, da se ne oštete prilikom transporta.

Obezbedite adekvatno vozilo za transport. Kombi ili kamion mogu da budu dovoljni za transport vaših stvari, ali vodite računa da i vozilo bude opremljeno za selidbu, odnosno tapacirano.

Angažujte ljude koji će preneti stvari do i od transportnog vozila i pazite da se ne oštete prilikom nošenja i utovarivanja.

Loše rukovanje i neadekvatna zaštita stvari tokom transporta može vas koštati mnogo više nego profesionalne usluge agencije za selidbe.