Demontiranje i montiranje nameštaja prilikom selidbe

Jedna od veoma važnih stavki na vašem spisku za selidbu jeste kako demontirati i montirati nameštaj. Treba vam dovoljno prostora, odgovarajući alat i fizička pomoć.

Plakari, police, kreveti, komode, garniture za sedenje, stolovi, regali, kuhinjski elementi, sudopera, aspirator,…sve ovo treba rasklopiti, zapakovati da se ne ošteti, ne iskrivi i ne polomi.

Demontiranje i montiranje nameštaja prilikom selidbe

Kao što ste napravili spisak svih stvari koje selite, tako sastavite poseban spisak za delove nameštaja koji demontirate. Obeležite svaku stranicu, policu, fioku. Ako je neki komplikovan sistem u pitanju fotografišite postupak demontaže.

Za šrafove, matice, eksere i ostale sitne delove pripremite kese (za zamrzivač). Zapište šta je u kesi, obeležite je i zalepite za deo nameštaja kojem pripadaju (vrata, noga, fioka,…) da se ne zagube i ne pomešaju sa ostalim šrafovima.

U novom prostoru prvo montirajte najveće komade nameštaja (plakar, police) da biste odmah mogli da rasporedite stvari u njih, rešite se nepotrebnog gomilanja kutija za pakovanje i oslobodite prostor za dalju montažu i raspakivanje.