7 zlatnih pravila za pakovanje stvari pred selidbu

Ako ste se ipak odlučili za pakovanje stvari u sopstvenoj režiji, kako i oni koji jih prevoze do vašeg novog mesta boravka ne bi imali većih problema, ali i nedoumica šta tačno sele, donosimo vam sedam zlatnih pravila za pakovanje vaših stvari pred selidbu. pakovanje stvari beocontrol

  1. Svaka stvar zahteva adekvatnu kutiju i  pritom se vodimo pravilima da teže stvari idu u manje kutije kako bi se lakse rukovalo sa njima.  Kada je reč o lakšim stvarima a habastijima kakve su recimo dečije igračke, velike mede, ili pak plastično posuđe iz kuhinje, ono može ići u veću kesu ili kutiju.
  2. Uvek kombinujte teže i lakše stvari u jednoj kutiji kako biste maksimalno iskoristili prostor i raspodelili težinu ukupnog tereta. Pritom naravno treba voditi računa da su teže stvari na dnu kutije dok su lakše smeštene na njima, kako bi se izbeglo eventualno oštećenje.
  3. U svakom trnutku imajte na umu ukupnu težinu koju kojom opterećujete kutiju. Iako su posteljina i peškiri lakši i mogu stati na desetine u jednu prosečnu kutiju, imajte u vidu da težina njih deset ili više može biti veća id i od vašeg metalnog sata koji ste skinuli iz hodnika.
  4. Bez obzira na težinu, nakon pakovanja svaku od kutija oblepite lepljivom trakom jer ćete je na taj način zaštititi od eventualnog otvaranja usled preopterećenja. A kako se to radi? Još prw nego što ste u nju ubacili stvari najpre oblepite dno i to po dužini ivica, ali i ukrštanjem traka u iks.
  5. Unutar kutije obložite stvari  zaštitnim papirom tj, folijom naročito ako je reč o posuđu jer postpji mogućnost od sudaranja i grebanja tokom transporta. To ne mora da bude nikakva specijalna folija, dovoljni su listovi starih novina u koje ćete spakovati svaki od komada posuđa.
  6. Najsitnije stvari koje se sastoje iz delova, kakve su recimo nakit, različite elektronske sprave obavezno pakujte zajedno i ostavite u jednoj kesi kako bi izbegli mogućnost da se delovi pogube.
  7. Nikada ne ostavljajte prazan, nepopunjen prostor u kutiji. Čak iako se dogodi da zbog oblika predmeta koji su spakovani u kutiji pojavi prazan prostor, popunite ga papirom,  tkaninom ili nečim drugim mekanim, kako bi se apsorbovala eventualna pomeranja i sudaranja tokom transporta.

Sada kada ste uredno spakovali sve svoje stvari ne zaboravite samo da prebrojite  kutije, da  ih uredno obeležite da znate šta se u kojoj nalazi, sada možete spokojno čekati vašeg prevoznika da Vam preveze stvari.

Srećno u novom životnom  prostoru!