5 neočekivanih troškova tokom selidbe

Selidba zbog posla, škole, ili nekog drugog razloga zna da bude zabavno iskustvo jednako koliko i stresno, naročito ako se pojave dodatni troškovi na koje niste od starta računali.  Iako se svi trudimo da selidbu dobro isplaniramo do najsitnijih detalja i onih najbitnijih troškova, i dalje najpopularniji na listi troškova tokom selidbe javlja se 5 najučestalijih stvari.

neočekivani troskovi selidbe

  1. HRANA I PIĆE: Iako bez nje ne možemo i to su nam primarne namirnice sa kojima počinjemo dan, u celoj žurbi i gužvi oko selidbe, zaboravljamo na hranu, naročito ako je reč o selidbama na daljim lokacijama. Najčešće izostavljamo pripremu hrane, ili čak zaboravljamo da ostavimo novac sa strane za ove potrebe.
  2. KOMPLET ALATA: Iako postoji million i jedna stvar koju treba rastaviti i sastaviti tokom selidbe, jedna od najčešče zaboravljanih stari jeste alat za rastavljanje kreveta, skidanje stakla i ogledala, stolova pa je odlazak u prodavnicu po ovu stavku gotovo neizostavan već na sam dan selidbe.
  3. GORIVO ZA KAMIONE obično zaboravimo do trenutka dok ih ne zatrebamo. Pun rezervoar za kamion koji će prevoziti stvari nije nimalo mali trošak, pa iznenađenje da smo ovaj trošak izostavili nije baš uvek ugodno.
  4. TROŠKOVI SMEŠTAJA su takođe veći troškovi neizostavni tokom selidbe na daljim lokacijama, ali i ne tako prijatno iznenađenje jednom kada shvatite da ste poptpuno zaboravili da uredite smeštaj dok ne pristignete u vaš novi dom. Čak i ako ćete privremeno otsesti kod prijatelja, računajte na dodatne troškove tokom bivanja van svog doma.
  5. TROŠKOVI PAKOVANJA – S obzirom na broj stvari koje treba spakovati, već smo savetovali da dobro isplanirate koliko čega vam je neophodno kada je reč o zaštiti i pakovanju stvari koje treba transportovati u zadnjem času. Međutim, to je i jedna od stvar po kou najčešće naknadno idemo u prodavnicu, ali i trošak koji gotovo uvek izostavimo.

Ovo su samo neki od najčešćih troškova koji nas znaju iznenaditi, ali tu nije i kraj liste. Ona je daleko obimnija, zato savetujemo da imate dodatni, poseban fond za sve neplanirane troškove, kako bi izbegli glavobolju zbog istih.