5 najvećih mitova o selidbi

Iako  vrlo često mislimo da sve znamo o selidbi postoje stvari sa kojima nismo načisto kako funkcionišu u praksi. Vođeni pričama koje smo čuli od prijatelja ili rođaka zajedno učestvujemo u kreiranju 5 najčešćih mitova u vezi sa selidbom. Šta je realnost, a koliko u njima ima neistine?

Mit 1: ‘’Ne treba da platim prevoznicima, dok god moje stvati nisu raspakovane u novom stanu.’’ mitovi selidba

Sve agencije imaju drugaciju poslovnu politiku. S obzirom na činjenicu je za organizaciju selidbe neophodno angažovati radnike, iznajmiti vozila i dodatnu opremu, pa ne smeju da dopuste rizik da na poverenje izvedu celu selidbu do kraja. Zato je nephodno uplatiti veći deo novca pre negp je prva kutija podignuta.

Mit 2: ‘’Bilo koja kutija može da posluži kao pokretni kontejner za selidbu’’

Ovo nikako nije istina, pokretni kontejneri su specijalno napravljeni da nose mnogo više tereta nego obične kutije. Oni su otporniji, a stvari sigurnije. U slučaju da sami nabavljate kutije, umesto da idete u lokalnu prodavnicu po obične kutije koje sui m ostale od robe, potražite malo čvršće kutije od fotokopir papira, knjiga ili ambalaža za flaše.

Mit 3:  “Osnovno osiguranje će pokriti izgubljene i oštećene stvari tokom selidbe’’.

Budite sigurni da neće, naroćito ako to ne piše i u ugovoru, ili ako stvari nisu pakovali radnici agencije. Zato se dobro raspitajte o evetualnoj doplati dodatnog osiguranja, naročito ako je reč o selidbi stvari na dužim lokacijama.

Mit 4: “Popisivanje kutija i njihovo obeležavanje je gubljenje vremena .”

Da li je i zaista? Već smo pominjali da je obeležavanje jako bitno kako bi se radnici upoznali sa sadžajem kutija koje nose, i bili posebno obazrivi kod osetljivijih ili lomljivih predmeta. Popisivanje invenara i obeležavanje kutija apsolutno suprotno štedi vaše vreme, naročito kada dođe trenutak raspakivanja i useljenja.

mitovi selidba1

Mit 5: ” Selidba je pravo vreme za evociranje uspomena’’

Iako ćemo nakon dugo vremena imati prilku da vidimo davno zaboravljene stvari iz mladosti i detinjstva, selidba nikako nije vreme da sednete i prepustite se lepim uspomenama. Mnoštvo stvari koje treba obaviti i organizovati ostavlja vam malo vremena i za ručak, te predlažemo da evociranje uspomena ipak ostavite za prvu nedelju u novom domu uz prijatnu večeru sa svojim najbližima, i kada svemu onome što ste preneli nađete novo mesto.